dissabte, 19 de novembre del 2011

Noves festes?

El passat 1 de novembre es va celebrar al nostre país el dia de tots els Sants.Aquesta festa de caràcter religiós va estar plena de monstres ,vampirs ,bruixes i bruixots entre altres personantges de terror.Encara que no es una tradició nostra,cada volta el món es troba més globalitzat i així el reflectixen les festes que celebrem.

Si preguntes als teus avis per Hallowen,es creuras que t'has tornat boig i no saps el que dius,la raó d'aixó  es que estes noves festes tenen un origen estranger i progressivament les anem incorporant a la nostra cultura.

Des del meu punt de vista crec que aixó no deuria ser així.Gran part de les celebracions les han incorporades els grans  establiments,com escusa per fomentar el consumisme; que tant de moda trobem en la nostra societat actual.Si les celebrarem d'una forma més tradicional,basant-nos en les ilusions dels xiquets o en l'amor del dia de san valentí ,per exemple,les acceptaria de bona gana,però no es així ,hem oblidat el vertader sentint de les festes ,els seus origens.

Volem incorporar-ne de  noves  i no sabem per quin motiu es celebren i a més estem oblidant els vertader significat de les nostres tradicions.
Ens hem d'adonar de tot aixó abans d'incloure en els nostres calendaris noves festes i noves celebracions de les quals d'esconeixem els origens .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada