dimarts, 5 de març del 2013

Magdalena 2013

L'ansiada setmana de festes ja es ací. Després d'uns durs mesos de classes, exàmens ,treballs... afí tenim un temps per descansar, aprofitar per desconnectar de tot això i fer festa, sempre sense oblidar-nos dels ''meravellosos'' deures que alguns professors ens fiquen amb tota la seua bona intenció.
Encara això, ESTEM EN MAGDALENA¡¡ i ,a més de tota la música i els festivals que munten, no hem d'oblidar els orígens d'aquesta festa. 
Una tradició on es commemora la procedència de la ciutat, que  va passar d'estar en la colina de la magdalena fins a la zona fèrtil litoral en 1251. Són  objectes significatius alguns com les canyes amb la cinta verda.Es diu que es van emprar per ajudar-se a baixar des de la muntanya fins a la plana i ara ,cada any, es torna a viure en la romeria que es fa el primer diumenge fins a l'ermita de la magdalena.També les gaiates,  sense fum ni foc, omplin les nits de Castelló de llum. 
Les festes sempre recorden moments del passat i es important viure-les per que mai s'oblidem. 

Ara mateix es dimarts, quart dia de festes i... plou ,aquest any no hem tingut massa sort amb el temps, ja es el segon dia que plou i això fa que molts actes no es pugen realitzar. En unes hores fan La nit màgica, per a mí, un dels millors events i si el temps continua així pot ser aquest any ens quedem sense foc, sense llum, música, salts, gent, moltíssima gent corrent darrere dels dolçainers ,intentant allunyar-se dels dimonis però alhora estar ben prop per notar l'adrenalina que tens per la por de cremar-te. Només espere que deixe de ploure...encara així, hi han carpes i si hem de sortir amb caputxa i paraigües, el farem ,tot siga per la festa ,que som joves i a nosaltres rés ens para.
  MAGDALENA ,FESTA PLENA ¡¡¡¡ 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada